ONLINE DERSLER

Etkin Zaman Yönetimi

  • Kişisel Gelişim
  • 12.05.2020
  • 926 Kez Okundu
Etkin Zaman Yönetimi

“Hedeflediğiniz amaca ulaşmaya yaramayan zaman, yitirilmiş olan zamandır.” Akira Kurosawa

Sınava hazırlanmak uzun vadede zorlar gibi olsa da çalışıp çoğalttığınız bilgi, sizi giderek daha sakin ve güvenli bir alana çekecektir. Bunun için zaman yönetimi oldukça önemli bir konu. Bu yazımızda zaman yönetimine dair minik ipuçları vereceğiz. 

  • Plan Her Şeydir

Kötü de olsa bir planınızın olması, hiçbir şeyiniz olmamasından iyidir! Öğrenmek elbet bir süreç içeriyor ve aşamaları var. Zayıf ve güçlü olduğunuz konuları listelemekle işe başlayabilirsiniz. Bunlar için kendinize bir hedef belirleyin. Çok büyük olmak zorunda değil. Günlük ve haftalık planlarla başlayın. Gün ve hafta sonuna geldiğinizde başa dönün ve her planın yeniden yazılmak için oluşturulduğunu unutmayın.

  • Çalışma Rutini Oluşturmak

Plan ne olursa olsun zaman yönetiminde en önemli konu, ne zaman ne yapacağınızı bilmenin yarattığı güven duygusudur. Öncelikle, konsantrasyonunuzun en yüksek düzeyde olabileceği saat aralıklarını belirleyin. Çocuklar uyuyunca, sabah kimse uyanmadan, yalnız yaşıyorsanız gündelik işlerinizi bitirdikten sonra vb.… Belirlediğiniz zaman aralıklarına mümkün olduğunca uymaya çalışın. 

  • Gerçekten Önemli Olan’ı Bilmek

Sabah kalktıktan akşam yatana kadar birçok konu ile ilgileniyoruz. Bu konuları önem sırasına dizmek zaman yönetiminin olmazsa olmazlarından biri. Gerçekten günlük çalışma rutininizi engelleyecek bir durum olduğunda bu durumun önüne geçin. Bu kendiniz bile olsanız!

En iyi KPSS Yardımcı Kaynakları

Birçok sınavda başucu olacak basılı materyalleri inceleyin.

Kaynakları İncele
books-banner

  • Hayır Demeyi Öğrenin

Sizin konsantrasyonunuzu bozan konuların farkına vardığınızda, yapmanız gereken şey “Hayır” demek. Zaman her ne kadar göreceli bir kavram olsa da hepimiz için aynı öneme sahip. Neden çalıştığınızı unutuyorsanız tekrar birinci maddeye dönün ve planınızı hatırlayın. 

Anonim

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK KONULAR

Anasayfa
Üye Girişi Yap
Sepetim (0)
Kitaplar
Paragraflar
Blog
İletişim